Uitzending
NOVA - 30-6-2008

30-6-2008

NOVA

1404 x bekeken | 0 reacties
6
Mies Bouhuys overleden
Schrijfster en activiste Mies Bouhuys (81) is overleden. Bouhuys debuteerde kort na de Tweede Wereldoorlog met de dichtbundel Ariadne auf Naxos, waarvoor ze de Reina Prinsen Geerligsprijs kreeg. Later ontwikkelde ze zich tot een veelgelezen schrijfster van kinderboeken. Bouhuys werd niet alleen bekend door haar boeken, maar ook door haar politieke engagement. Zo was ze onder meer betrokken bij de Dwaze Moeders in ArgentiniŽ.

Geurt R.
Wegens een groot aantal afpersingen en bedreigingen is in Utrecht vandaag acht jaar gevangenisstraf geŽist tegen de 47-jarige Geurt R. Volgens de aanklager heeft R., ooit lijfwacht van Klaas Bruinsma, zich met zijn bedrijf onder meer schuldig gemaakt aan gewelddadige incassopraktijken.

Wim Pijbes
Morgen begint Wim Pijbes als directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam. Directeur van het grootste (en misschien wel belangrijkste) museum van Nederland, maar ook van een museum waar vooral wordt verbouwd. Al sinds 2003 is het hoofdgebouw dicht wegens renovatie. En zoals het er nu uitziet gaan de deuren pas in 2013 weer open. NOVA volgde Pijbes in aanloop naar zijn eerste werkdag.

Presentatie: Clairy Polak en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 30 juni door de VARA en de NPS. Te gast was Wim Pijbes. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!