Uitzending
NOVA - 28-6-2008

28-6-2008

NOVA

837 x bekeken | 0 reacties
6
Rookverbod sigaren
Het rookverbod dat volgende week ingaat, geldt voor tabakszaken, hotels, restaurants, cafés, discotheken en culturele instellingen als concertzalen en bioscopen. En dus mag er vanaf volgende week ook in sigarenspeciaalzaak Hajenius, dat al sinds 1826 in Amsterdam zit, niet meer worden gerookt. Nederland is met bijna drie miljard sigaren per jaar 's werelds grootste sigarenexporteur. De eigenaar van Hajenius en ook het sigarenrokersgenootschap Schuim & Asch zijn dus allerminst blij met het verbod.

Sarkozy en de EU
De Franse president Nicoals Sarkozy neemt op 1 juli het EU-voorzitterschap over. Maar wat is de toekomst van de EU na de mislukking van het Ierse referendum over het nieuwe Europese verdrag? Sarkozy denkt dat Europa op een andere manier moet worden opgebouwd. Maar kan dat? En zal het hem lukken de landen allemaal op één lijn te houden?

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 28 juni door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee