Uitzending
NOVA - 3-9-2008

3-9-2008

NOVA

807 x bekeken | 0 reacties
6
Deltacommissie
De Deltacommissie presenteerde vandaag haar rapport over de aanpak van de stijgende zeespiegel. Voorzitter Cees Veerman presenteerde het rapport aan het kabinet met als ondersteuning een korte film die weergaf hoe Nederland zich in de toekomst moet beschermen tegen de klimaatverandering. In de studio geeft Cees Veerman tekst en uitleg.

IJsselmeer
En van de belangrijkste adviezen van de commissie is het voorstel het niveau van het IJsselmeer te laten stijgen met minimaal n meter. Als het kabinet dit advies overneemt moeten pittoreske plaatsjes als Enkhuizen en Medemblik hun binnenhavens en stadscentra drastisch gaan verbouwen om ze bestendig te maken tegen een hoger waterpeil. NOVA nam poolshoogte bij drie plaatsen langs het IJsselmeer.

Republikeinse conventie
De Republikeinse conventie in St. Paul begint op stoom te komen. Via een videoscherm sprak president George W. Bush de menigte toe en benadrukte dat John McCain de juiste man is die Amerika nodig heeft in gevaarlijke tijden. Alle sprekers op dag twee van de conventie spraken hun steun uit aan running mate Sarah Palin. Palin kwam de afgelopen week door verschillende affaires in opspraak. Zo bleek onder meer dat haar zeventienjarige dochter zwanger is. Correspondent Willem Lust doet verslag vanuit St. Paul.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 3 september door de VARA en de NPS. Te gast was Cees Veerman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee