Uitzending
NOVA - 2-9-2008

2-9-2008

NOVA

1137 x bekeken | 0 reacties
6
Orkaan Gustav
New Orleans is met de schrik vrijgekomen. Orkaan Gustav is afgezwakt tot een tropische storm. De orkaan bereikte gisteren de Amerikaanse kust. Water stroomde over de dijken, maar deze hielden stand in tegenstelling tot drie jaar geleden toen orkaan Katrina een groot deel van New Orleans verwoestte. Nova bezoekt de standvastige dijken in New Orleans. Republikeinse conventie Nu de schade van orkaan Gustav lijkt mee te vallen, is in St. Paul (Minnesota) de Republikeinse conventie voorzichtig begonnen. De belangrijkste sprekers tijdens de opening waren de vrouwen van de huidige en de beoogde president, Laura Bush en Cindy McCain. Buiten demonstreerden ondertussen duizenden mensen tegen de oorlog in Irak en het beleid van president Bush. En verder: De dag nadat bekend werd dat de zeventienjarige dochter van running mate Sarah Palin zwanger is, groeit de kritiek op de manier waarop McCain zijn running mate heeft uitgekozen. Correspondent Willem Lust doet verslag vanuit Minnesota.

De zandmotor
Morgen verschijnt het langverwachte advies van de Deltacommissie. Deze commissie moet met voorstellen komen die Nederland beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals het stijgen van de zeespiegel. Hollandse waterdeskundigen en baggeraars worden al overal ter wereld geroemd vanwege het beteugelen van de zee. Maar nu lijken ze met hét ei van Colombus te komen: de zandmotor. Maar wat is het?

Den Haag Vandaag: actieverleden
Volgens onderzoeksbureau Ernst & Young is er geen bewijs dat minister Cramer toestemming heeft gegeven voor steun aan het links-radicale blad Bluf!. Het blad publiceerde in de jaren ¿80 gestolen documenten, waarna de Volkskrant een ondersteunende advertentie publiceerde. Een van de ondertekenaars was Cramer. De minister geeft vandaag in de Tweede Kamer tekst en uitleg.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 2 september door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie