Uitzending
NOVA - 5-9-2008

5-9-2008

NOVA

1236 x bekeken | 0 reacties
6
McCain versus Bush
Net als de Democratische presidentskandidaat Barack Obama wil de Republikeinse senator John McCain vechten voor verandering in Washington. Hij sprak vannacht op de conventie van zijn partij over het 'verkwistende, niets uitvoerende, ego´stische Washington'. Hij distantieert zich daarmee openlijk van president George Bush. De hoogtepunten en het laatste nieuws door correspondent Willem Lust en een analyse met Amerika-watcher Charles Groenhuijsen en VVD-Kamerlid Laetitia Griffith.

Leonardoklassen van start
Apart hoogbegaafdenonderwijs in Nederland is volop in ontwikkeling. Konden hele slimme jonge kinderen al naar een speciale basisschool, ook voor het voortgezet onderwijs zijn er nu zogenaamde Leonardoklassen. In de klassen zitten alleen hoogbegaafde leerlingen. We liepen een dagje mee met tweeling Ricardo en Ewoud.

Het Grote Afrekenen...
De afgelopen week stond in het teken van de verantwoording die minister Cramer moest afleggen omdat ze ooit als voorzitter van Milieudefensie haar handtekening zette onder een protestadvertentie tegen de vervolging van het krakersblad Bluf! Volgens Nova is het politieke debat daarmee definitief in de ijstijd terechtgekomen.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 5 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Laetitia Griffith. De presentatie was in handen van Charles Groenhuijsen en Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie