Uitzending
NOVA - 3-8-2007

3-8-2007

NOVA

704 x bekeken | 0 reacties
6
Actualiteiten van de NPS en VARA. -Pooloorlog. De Noordpool smelt. En dat zorgt voor toenemende internationale spanning: onder het snel verdwijnende ijs verschijnt een schatkamer aan olie, gas, mineralen en vis. En er ontstaan bevaarbare ijsvrije zeeroutes. De Noordpool is van niemand. Tenminste: allerlei landen hebben tegengestelde claims en die worden nu kracht bij gezet. Deze week plantten de Russen een vlag op de zeebodem, vierduizend meter onder het wateroppervlak. Canada is boos, maar heeft zelf ook claims. -Abdellah Taļa. Homoseksualiteit is in Marokko bij wet verboden. Toch komt schrijver Abdellah Taļa openlijk uit voor zijn geaardheid. Hij woont inmiddels niet meer in Marokko, maar in Parijs. Deze dagen is hij - aan de vooravond van de Amsterdamse Gay Pride - in Nederland om zijn boek Broederliefde te promoten. NOVA sprak met hem.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 3 augustus door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee