Uitzending
NOVA - 8-8-2007

8-8-2007

NOVA

924 x bekeken | 0 reacties
6
Verbod op de Koran
De Koran is een fascistisch boek dat oproept tot geweld. En daarom moet het heilige boek van ťťn miljard moslims verboden worden. Dat stelt Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) vandaag in een ingezonden brief aan de Volkskrant. Mag Wilders oproepen tot een verbod op de Koran? Advocaat Els Lucas vindt van niet. Zij heeft aangifte gedaan tegen Wilders wegens het 'aanzetten tot haat tussen bevolkingsgroepen'. Minister Vogelaar van Integratie neemt namens het kabinet afstand van de uitspraken van Wilders. In de studio zijn advocaat Els Lucas, Opinio-hoofdredacteur Jaffe Vink en Arabist en Korankenner Hans Jansen.

Racisme in Kuifje-boeken?
In BelgiŽ staat niet de Koran, maar het stripboek Kuifje in Afrika ter discussie. In het stripboek worden Afrikanen afgeschilderd als simpele zielen en luie donders. Een Congolese student in BelgiŽ heeft een klacht ingediend bij de Belgische justitie. Hij wil dat het stripboek uit de handel wordt gehaald

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 8 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Jaffe Vink, Hans Jansen en Els Lucas. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!