Uitzending
NOVA - 7-8-2007

7-8-2007

NOVA

725 x bekeken | 0 reacties
6
Mond-en-klauwzeer (MKZ) in Engeland
Het MKZ-virus slaat weer toe. Bij twee bedrijven in Engeland zijn besmettingen van MKZ vastgesteld. In Nederland is tot nu toe geen besmet vee ontdekt, maar Nederlandse boeren houden hun hart vast. Ze denken met angst en beven terug aan de MKZ-crisis van 2001. NOVA ging naar Oene, het eerste dorp waar in 2001 de MKZ-crisis uitbrak.

Groen Licht
Naar aanleiding van het klimaat-evenement Live Earth zond NOVA de serie Groen Licht uit. Daarin werden duurzame innovaties belicht. Vanwege de vele reacties op de reportages een nieuwe serie Groen Licht. In deel zes: de kunsstof schaatsbaan. Door het broeikaseffect is natuurijs schaars, en kunstijsbanen zijn slecht voor het milieu. In Heerenveen, vlakbij het Thialfstadion, wordt nu een kunsstof schaatsbaan aangelegd. NOVA testte de baan uit met ijshockeyers en kunstschaatsters.

China en de Olympische Spelen
Morgenavond over precies een jaar beginnen in China de Olympische Spelen. Het officiŽle aftellen is deze week met veel festiviteiten begonnen. In het Westen leeft de vraag of de Olympische Spelen het democratiseringsproces in China zullen bevorderen. Nee, zegt Amnesty International vandaag in een rapport. In de studio reageert voormalig China-correspondent Garry van Pinxteren.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 7 augustus door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee