Uitzending
NOVA - 27-9-2008

27-9-2008

NOVA

1618 x bekeken | 0 reacties
5
Zorgen om Fortis
Fortis zag deze week ruim 35 procent van zijn beurswaarde verdampen. Het aandeel sloot vrijdag op het laagste niveau van de afgelopen vijftien jaar. Beleggers maken zich zorgen dat Fortis zich niet staande kan houden in de golf van slecht nieuws die de financiŽle wereld overvalt. Hoe veilig is het spaargeld van de consument en gaat de overname van ABN-AMRO nog wel door? NOVA vraagt het aan Jaap Koelewijn, hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit en Paul D'Hoore, Belgisch financieel journalist.

Presidentsdebat
Op het laatste moment ging het dan toch door: het debat tussen presidentskandidaten John McCain en Barack Obama. Het duel werd door zeker 60 miljoen Amerikanen bekeken. Hoewel het debat in eerste instantie alleen over de buitenlandse politiek had moeten gaan, was het onvermijdelijk dat de huidige financiŽle crisis ook aan bod kwam. Beide kandidaten verwachten een akkoord over het reddingsplan voor de Amerikaanse banken. Correspondent Willem Lust doet verslag vanuit New York en in de studio een analyse van het debat door Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 27 september door de VARA en de NPS. Te gast was Jaap Koelewijn. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie