Uitzending
NOVA - 24-9-2008

24-9-2008

NOVA

1296 x bekeken | 0 reacties
6
Reddingsplan ter discussie
De financiŽle wereld haalde opgelucht adem toen President Bush eind vorige week een reddingsplan van 700 miljard dollar aankondigde voor banken met dubieuze hypotheken. Maar inmiddels is van dat optimisme weinig meer over. Het Amerikaanse congres wil niet zomaar 700 miljard overmaken en hoe langer het gesteggel over het plan voortduurt des te meer ebt het vertrouwen weer weg. Correspondent Willem Lust reageert vanuit New York.

Ambtsberichten onder de maat
Als een vluchteling in Nederland asiel aanvraagt laat de immigratiedienst vaak in het land van herkomst het vluchtverhaal controleren. De Nederlandse ambassades ter plekke stellen hierover dan een zogenaamd ambtsbericht op. En deze ambtsberichten zijn cruciaal voor de beslissing over wel of geen asiel. Advocaat Pieter Bogaers vindt de kwaliteit van die ambtsberichten ver beneden de maat: 'ambassades maken gebruik van corrupte onderzoekers'.

Den Haag Vandaag: ministers onder vuur
Ministers Cramer (Milieu) en Middelkoop (Defensie) liggen onder vuur. Minister Cramer wou dinsdag tot woede van de Tweede Kamer niet ingaan op vragen over groene stroom. Minister Middelkoop vertelde in een interview met Vrij Nederland dat hij blij is dat hij nooit in militaire dienst hoefde.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 24 september door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie