Uitzending
NOVA - 1-10-2008

1-10-2008

NOVA

742 x bekeken | 0 reacties
6
Nog meer doden in isoleercellen
Er zijn nog zeker tien psychiatrische afdelingen zoals de inmiddels gesloten kliniek in Amsterdam-Oost. Dat blijkt uit een inventarisatie onder tweederde van de GGZ-instellingen in Nederland. In NOVA vanavond de onderzoeksresultaten. Verder blijkt dat onlangs nog zeker twee mensen zijn overleden in de isoleercel. Het betreft hier geen suÔcides. Beide sterfgevallen hebben tot nu toe nog niet het nieuws gehaald.

FinanciŽle crisis binnen- en buitenland
De VVD heeft vandaag in de Tweede Kamer aangedrongen op een onderzoek van de financiŽle toezichthouder AFM naar de overname van ABN Amro door bankverzekeraar Fortis. Kamerlid Frans Weekers zei 'behoorlijk geschrokken' te zijn van de uitspraak van minister Wouter Bos van FinanciŽn dat er ten tijde van die overname onvoldoende zicht was op de risico's. En in Amerika zal de senaat vanavond gaan stemmen over het reddingsplan voor de financiŽle sector. Kortom: de hele financiŽle wereld is flink in beweging. Vanuit New York commentaar van correspondent Willem Lust en vanuit Den Haag politieke reacties.

Rookverbod
Vanaf vandaag worden cafť's die het rookverbod overtreden, beboet. Dat zijn er volgens de Voedsel en Warenautoriteit 1 op 5, maar hun aantal groeit. Want met name buurtcafe's zien hun klandizie sinds 1 juli sterk teruglopen. De cafť's zouden ongezellig zijn geworden omdat iedereen op de stoep staat te roken. Kroegtijgers wijken uit naar illegale cafť's waar wel gerookt mag worden. Onder kroegbazen groeit het verzet tegen het rookverbod.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 1 oktober door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee