Uitzending
NOVA - 27-11-2007

27-11-2007

NOVA

801 x bekeken | 0 reacties
6
Toespraak Bouterse
Op het partijbureau van zijn Nationale Democratische Partij (NDP) hield de Surinaamse oud-legerleider Desi Bouterse gisteravond een toespraak waarin hij flink uithaalde naar diverse betrokkenen in het proces over de Decembermoorden, dat vrijdag begint. Ook Nederland kreeg een veeg uit de pan. Een reportage van verslaggever Rudy Bouma, die de toespraak bijwoonde.

Rellen in Parijs
Opnieuw rellen in de Parijse voorsteden. De rellen hebben zich uitgebreid van de wijk Villiers-le-Bel naar andere voorsteden. Volgens een hoge politieofficier zijn ze ernstiger dan die van 2005. Vorige week bracht de Franse staatssecretaris voor Stedelijk Beleid Fadela Amara nog een bezoek aan de Parijse voorsteden. Een verslag van dit bezoek. En het laatste nieuws van NOVA-correspondente Saskia Dekkers vanuit Parijs.

NOVA in de file
Na jaren van gekissebis en mislukte plannen met rekeningrijden, presenteert verkeersminister Eurlings deze week zijn kilometerheffingplannen. De hele week besteedt NOVA daarom aandacht aan de files. Vandaag: de tolpoorten in Stockholm. Om files in de binnenstad te verminderen, wordt in de Zweedse hoofdstad elke auto die het centrum in komt, gefotografeerd. De automobilist krijgt vervolgens een rekening thuis gestuurd.

Den Haag Vandaag: debat kilometerheffing
Verkeersminister Camiel Eurlings presenteert eind deze week zijn langverwachte kilometerheffing-plannen. Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de kilometerheffing. En: aandacht voor de begroting van minister Vogelaar (VROM), die vandaag in de Kamer werd behandeld.

Presentatie: Twan Huys en Pim van Galen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 27 november door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys en Pim van Galen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee