Uitzending
NOVA - 3-12-2007

3-12-2007

NOVA

738 x bekeken | 0 reacties
6
Het wonder van Bern. Een wonder, dat heeft het Nederlands elftal nodig om de eerste ronde van het Europees Kampioenschap door te komen. In de poule met Frankrijk, ItaliŽ en RoemeniŽ speelt Oranje alle wedstrijden in de eerste ronde in de Zwitserse hoofdstad Bern. In NOVA een gesprek met de burgemeester van Bern, Alexander Tschšppšt, over het komend EK. -Afscheid kardinaal Simonis. Op 8 december 2007 zal kardinaal Simonis afscheid nemen als aartsbisschop van Utrecht en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie. In de studio praat Simonis over 37 jaar leiding geven aan de katholieke gemeenschap. In al die jaren was ťťn keer de paus op bezoek (en dat was geen succes) en werden de kerken steeds leger. -Steenkool in Kentucky. Vandaag is op Bali de grote internationale klimaatconferentie begonnen. Amerika en China, 's werelds grootste producenten van broeikasgas, liggen dwars: Bush weigert het Kyoto-verdrag te tekenen en China wil dat eerst het Westen de co2-productie verlaagt. Beide landen hebben nog een overeenkomst: ze zitten op een berg kolen. Een overvloedige binnenlandse energievoorraad, goedkoop maar zwaar vervuilend. Een verslag uit West-Virginia, waar de kolenindustrie niet alleen het milieu bedreigt maar ook het landschap vernietigt.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 3 december door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee