Uitzending
NOVA - 1-12-2007

1-12-2007

NOVA

846 x bekeken | 0 reacties
6
Rechten mp3
Lege cassettebandjes, cd's of dvd's. Daar zit een toeslag op waarmee artiesten worden betaald voor het kopiŽren van hun werk. Maar inmiddels worden favoriete liedjes of televisie-series rechtstreeks op de harde schijf van een computer of mp3-speler gezet. De minister van Justitie besliste onlangs dat acteurs en musici daar voorlopig geen rechten over krijgen. Maar die pikken dat niet en stappen naar de rechter.

Kinderarbeid India
Diverse Nederlandse straten, pleinen en tuinen liggen vol met natuursteen uit India. En die worden vaak in Indiase steengroeves door kinderhanden uitgebikt. Natuurlijk doen bedrijven hun best dat te voorkomen, maar gemakkelijk is dat niet. NOVA sprak met kinderen in de steengroeves en met de grootste Nederlandse importeur van Indiase natuursteen. In de studio reageert Gerard Oonk, directeur van de Landelijke India Werkgroep (LIW).

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 1 december door de VARA en de NPS. Te gast was Gerard Oonk. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee