Uitzending
NOVA - 26-1-2006

26-1-2006

NOVA

1025 x bekeken | 0 reacties
6
Kabul, kloppend hart van de hulpverlening
Vandaag over een week is het grote Kamerdebat over de vraag of Nederland wel of niet naar de Afghaanse provincie Uruzgan gaat. Deze missie beheerst het Binnenhof. NOVA trok naar de Afghaanse hoofdstad Kabul, het kloppend hart van de hulpverlening. Een verslag. In de studio reageert Agnes van Ardenne, minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Hamas overheerst
De EU kan voor een geheel nieuwe situatie komen te staan als de overwinning van Hamas bij de Palestijnse verkiezingen wordt bevestigd. Dat heeft EU-buitenlandcoŲrdinator Javier Solana donderdag verklaard. Een verslag vanuit IsraŽl door correspondent Ankie Rechess.

Nationale gedichtendag
Een aantal Nederlandse dichters, onder wie Dichter des Vaderlands Driek van Wissen, Ruben van Gogh en Ingmar Heytze, onthulde donderdagochtend vroeg op het Centraal Station Utrecht werk van eigen hand voor de Landelijke Gedichtendag. Deze dag staat dit jaar in het teken van de Olympische Spelen, die over vijftien dagen in Turijn beginnen. Een reportage.

Den Haag Vandaag
De fractievoorzitter van D66, Boris Dittrich, gaat volgende week een sleutelrol vervullen in het Afghanistandebat in de Kamer. Wat voor man is Dittrich eigenlijk? NOVA/Den Haag Vandaag sprak met een aantal prominente D66-leden om een antwoord te krijgen op die vraag.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 26 januari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Agnes van Ardenne.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie