Uitzending
NOVA - 19-1-2006

19-1-2006

NOVA

677 x bekeken | 0 reacties
6
Computercriminaliteit
Bedrijven krijgen vaker en meer met computercriminaliteit te maken. Ze worden bespioneerd of afgeperst. Ook banken, chemische fabrieken, ministeries en ziekenhuizen worden dagelijks aangevallen door computercriminelen. Dat blijkt uit onderzoek van NOVA. Er wordt serieus werk gemaakt van de opsporing. Maar uit een vertrouwelijk rapport blijkt dat politie en justitie falen bij de aanpak van computercriminaliteit.

Ombudsman over politieverhoor
De politie moet veel vaker een video- of geluisopname maken van politieverhoren zodat achteraf kan worden teruggekeken hoe een ondervraging is verlopen en wat er exact is verklaard. Dat adviseert de Nationale Ombudsman aan minister Donner van Justitie. Ombudsman Alex Brenninkmeijer doet de aanbeveling naar aanleiding van een klacht van een familie waarvan de zoon en broer werd verdacht van ontucht met minderjarigen. Hij pleegde zelfmoord. In zijn afscheidsbrief stond dat hij onder druk van de politie had bekend. In NOVA een gesprek met de familie en in de studio reageert Alex Brenninkmeijer.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 19 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Alex Brenninkmeijer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie