Uitzending
NOVA - 25-1-2006

25-1-2006

NOVA

817 x bekeken | 0 reacties
6
Openbaar Ministerie versus de Hofstadgroep
Het Openbaar Ministerie maakt vandaag haar eis bekent tegen de Hofstadgroep. Volgens het OM is de Hofstadgroep een criminele organisatie met terroristische bedoelingen. In de studio een gesprek met Afshin Elian, rechtsfilosoof en ervaringsdeskundige als het gaat om moslimfundamentalisten: hij maakte hun terreur van nabij mee in zijn geboorteland Iran.

Het nieuwe loonstrookje
Voor de een valt het mee, voor de ander valt het tegen. De nieuwe loonstrookjes. Vooral het nieuwe zorgstelsel pakt voor iedereen anders uit. NOVA doet een poging door de bomen het bos nog te zien.

Afghanistan
Het wordt met grote regelmaat uitgezonden: een spotje van Defensie met een oproep bij de luchtmacht te komen werken. Maar het is ook een lofzang op de wederopbouw van Afghanistan terwijl het parlement over een week over een nieuwe missie naar Afghanistan moet beslissen. Ongepaste stemmingmakerij of doodgewone reclame? Verder: gisteren eiste Wouter Bos dat het geheime rapport van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst over de veiligheid in Uruzgan ook ingezien mag worden door PvdA-woordvoerder Bert Koenders. Dat vindt minister Kamp goed, dus Koenders is extra goed geÔnformeerd. Wil hij nu gaan en heeft hij de PvdA-achterban overtuigd?

Palestijnse verkiezingen
De islamitische verzetsgroep Hamas doet mee aan de Palestijnse verkiezingen en maakt een goede kans die verkiezingen te winnen. Voor IsraŽl een schrikbeeld, maar voor Hamas een dilemma: moeten ze gaan meeregeren en dus onderhandelen met IsraŽl of moeten ze hun heil blijven zoeken in de gewapende strijd?

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 25 januari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Afshin Ellian.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!