Uitzending
NOVA - 29-2-2008

29-2-2008

NOVA

773 x bekeken | 0 reacties
6
Film Wilders
CDA-minister Verhagen en CDA-fractievoorzitter Van Geel deden gisteren een klemmend beroep op Wilders om af te zien van zijn film. Volgens Wilders kon Verhagen 'de pot op', maar ook coalitiegenoot PvdA was 'not amused'. Vanavond zal premier Balkenende op zijn persconferentie namens het hele kabinet spreken over de film. In de studio reageren D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en publicist Frank Sadiqi.

Zorginstelling aansprakelijk?
De twintigjarige David is zwakbegaafd en autistisch. Hij verkracht op straat een meisje en krijgt drie jaar cel en tbs. Daarnaast moet hij ruim 14.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Maar is alleen David verantwoordelijk voor het misdrijf, of is de zorginstelling waar hij woonde medeschuldig? De moeder van David stelt de zorginstelling aansprakelijk en wil dat de instelling de schadevergoeding betaalt aan het slachtoffer.

Rusland als onderneming
Rusland kiest zondag een nieuwe president. Maar de oude, Vladimir Poetin, blijft waarschijnlijk als premier aan. De afgelopen acht jaar maakte Poetin een einde aan veel vrijheden, maar ook aan de chaos in Rusland. In feite wordt het land nu bestuurd door de geheime agenten van de FSB, de opvolger van de KGB. Hun enige doel is geld verdienen. Dat is de stelling van de Russische schrijver Yuri Felshtinsky, die op bezoek is in Amsterdam. NOVA sprak met hem.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 29 februari door de VARA, de NPS, de NOT en de NOS. Te gast was Alexander Pechtold. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie