Uitzending
NOVA - 21-2-2009

21-2-2009

NOVA

683 x bekeken | 0 reacties
6
Melvin uit Weesp spreekt
De dertienjarige Melvin, die samen met zijn vriend Iljitsj in Weesp een school bedreigde, heeft een excuusbrief geschreven. In de brief legt hij uit dat hij spijt heeft van zijn telefoontje naar 112, waarin hij de Jozefschool bedreigde. In Nova spreekt Melvin vanavond over zijn actie, die leidde tot enorme onrust onder de bevolking en over zijn verblijf in een cellencomplex.

Een alternatief elektronisch patiŽntendossier
Meer dan 330.000 mensen willen niet dat hun medische gevens in het landelijke elektronisch patiŽntendossier (EPD) komen. De bezwaarmakers vrezen voor hun privacy. Specialisten wijzen op alternatieven voor het EPD, waarin de patiŽnt de regie voert; het dossier zelf bijhoudt en bepaalt wie er in mag kijken.

Economische groei in Drenthe
Na de lawine aan slechte economische berichten, is er ook een lichtpuntje: in het Drentse Schoonebeek. Sinds vorige week boort de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) daar weer naar olie. De enorme voorraad die onder de grond zit, werd door de hoge kosten jarenlang niet naar boven gehaald. Maar de NAM zegt dat het weer loont. Dus veroveren vrachtwagens en boorinstallaties het dorp.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 21 februari door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee