Uitzending
NOVA - 27-4-2010

27-4-2010

NOVA

986 x bekeken | 0 reacties
8
Psyche gamer bepaalt verslaving
Tot nu toe kreeg de spellenindustrie de zwarte Piet voor gameverslaving toegespeeld. Maar nieuw onderzoek maakt daar een einde aan: niet de games zijn de oorzaak van de verslaving maar de psycho-sociale gesteldheid van de verslaafde jongeren.

Crisis bij NRC Handelsblad
In de directie van NRC Handelsblad bestaat een discussie over de koers van het bedrijf. Daarbij is een onoverbrugbaar verschil van mening ontstaan over de journalistieke autonomie van de krant. De hoofdredacteur en ook de uitgever-directeur zijn opgestapt. De redactieraad van de krant eist vandaag opheldering over het conflict.

Jonge regisseurs filmen in Bagdad
Langzamerhand komen steeds meer gevluchte filmmakers terug naar Bagdad. Maar het filmen in het door geweld geteisterde land is niet makkelijk. Velen wagen hun leven voor een goed shot.

Voetballer George Weah wil revanche
George Weah is een van de meest succesvolle voetballers van Afrika. In 2005 deed hij mee aan de presidentsverkiezingen in Liberia, maar verloor. Bij de volgende presidentsverkiezingen, in 2011, is hij opnieuw kandidaat. Nova spreekt met George Weah. Over voetbal, Afrika en politiek.

Laatste kans: stem op 'Het mes erin'
U bepaalt wat het beste bezuinigingsidee is. Morgenavond sluit de stemming. Stem nu.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 27 april door de VARA, de NPS en de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee