Uitzending
NOVA - 21-4-2009

21-4-2009

NOVA

724 x bekeken | 0 reacties
6
Reders willen zich bewapenen
Het aantal aanvallen van piraten voor de kust van SomaliŰ stijgt zo hard, dat voor reders bewapenen niet langer taboe is. Reders willen ˇf de bemanning op hun koopvaardijschepen bewapenen ˇf mariniers meesturen aan boord. Maar het kabinet wil daar niets van weten.

China en Rusland spioneren in Nederland
Nederland moet veel alerter zijn op inmenging van buitenlandse mogendheden door spionage en be´nvloeding. Die waarschuwing doet de inlichtingen-dienst AIVD in zijn vandaag verschenen jaarverslag. Marokko zou in Nederland zelfs een heel netwerk van spionnen hebben willen opbouwen.

Rustenburg zwaar getroffen door crisis
Zuid-Afrika gaat morgen naar de stembus. In de mijnstad Rustenburg, in het noordwesten van Zuid-Afrika, ziet de toekomst er alles behalve rooskleurig uit: de vraag naar platina is weggevallen en de platinamijnen liggen stil. Massale armoede en werkloosheid treffen de bevolking.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 21 april door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee