Uitzending
NOVA - 22-4-2009

22-4-2009

NOVA

802 x bekeken | 0 reacties
6
Spanning rond aanschaf JSF
De Tweede Kamer zal vanavond besluiten of zij instemt met de aankoop van twee JSF-testtoestellen. Goedkeuring betekent dat staatssecretaris De Vries (Defensie) nog deze maand zijn handtekening kan zetten onder het contract voor het eerste vliegtuig en volgend jaar voor het tweede. Een afwijzing kan leiden tot een crisis binnen de coalitie, of grote problemen binnen de PvdA zelf. De fractie van de PvdA heeft vandaag echter laten weten nu niet akkoord te gaan met de aanschaf. Vanuit Den Haag het laatste nieuws en in de studio een reactie van Mat Herben, voorstander van de JSF.

Verkiezingen in Zuid-Afrika
Ruim vijftien jaar na het einde van de apartheid kiezen de Zuid-Afrikanen vandaag een nieuw parlement. De regeringspartij Afrikaans Nationaal Congres (ANC) is favoriet, maar het is nog maar de vraag of de partij haar tweederde meerderheid in de Nationale Vergadering kan behouden. Vanuit Zuid-Afrika het laatste verkiezingsnieuws van Bart Luirink, hoofdredacteur van Afrika magazine ZAM.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 22 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Mat Herben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee