Uitzending
NOVA - 15-4-2009

15-4-2009

NOVA

1027 x bekeken | 0 reacties
6
Weduwe van geliquideerde Van der Bijl spreekt
Caféhouder Thomas van der Bijl zou als anonieme getuige in het proces tegen Willem Holleeder optreden, maar werd in 2006 geliquideeerd. De opdrachtgever Fred R. staat morgen terecht in het grote liquidatieproces. Voor het eerst doet de weduwe van Van der Bijl nu haar verhaal op televisie. Ze vindt dat justitie haar man onvoldoende heeft beveiligd en weigert akkoord te gaaan met een geldbedrag dat justitie haar nu wil geven.

Tariq Ramadan blijft toch adviseur in Rotterdam
De gemeente Rotterdam wil Tariq Ramadan behouden als adviseur. De Gay Krant publiceerde eerder homofobe uitspraken van de hoogleraar. Maar na eigen onderzoek concludeert de gemeente dat het blad de uitspraken van Ramadan uit hun verband heeft gehaald en verkeerd heeft geïnterpreteerd. Geen reden voor kritiek dus - vindt de gemeente.

Topman Aedes vertrekt in stilte... met premie
Willem van Leeuwen stapt op als voorzitter van Aedes, de koepel van woningbouwcorporaties. De Tweede Kamer is woedend over de vertrekpremie van een miljoen euro. Morgen zou de topman feestelijk afscheid nemen, maar minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) dreigde zijn gal te spuwen op de afscheidsreceptie. Van Leeuwen besloot het hele feest maar af te blazen en in stilte te vertrekken.

Detroit, inspiratiebron voor kunstenaars
Met fabrieken van General Motors, Ford en Chrysler is Detroit de stad van de Amerikaanse autoindustrie. Nu het crisis is raakt de stad in verval. Maar voor kunstenaars zijn de lege autofabrieken juist een bron van inspiratie.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 15 april door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee