Uitzending
NOVA - 20-4-2009

20-4-2009

NOVA

756 x bekeken | 0 reacties
6
Verzet tegen benoeming Borghouts
Harry Borghouts is bestuursvoorzitter ad interim van het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland. Maar Borghouts is ook Commissaris van de Koningin van Noord-Holland en parkeerde in die functie 100 miljoen euro bij de failliete IJslandse bank Landsbanki. Ook was hij toezichthouder bij de in financiŽle problemen geraakte IJsselmeerziekenhuizen. Reden genoeg voor actievoerders om Borghouts financieel incompetent te noemen en in opstand te komen tegen een vaste benoeming van Borghouts tot bestuursvoorzitter.

Stemmen zwarte Zuid-Afrikanen weer ANC?
Over twee dagen gaan de Zuid-Afrikanen stemmen. Veel zwarte Zuid-Afrikanen zijn, als gevolg van corruptie en vriendjespolitiek, teleurgesteld in het ANC. En voor het eerst doet er nu een serieuze concurrent mee: Cope, een nieuwe partij van ex-ANC'ers. NOVA peilt de stemming in de township Alexandra, in Johannesburg, waar de meeste bewoners nog steeds onder zeer slechte omstandigheden leven.

Den Haag Vandaag: cruciale week voor JSF
Over twee dagen debatteert de Tweede Kamer over de aanschaf van de JSF. De Luchtmacht en staatssecretaris De Vries van Defensie willen het Amerikaanse toestel kopen, maar regeringspartij PvdA twijfelt.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 20 april door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee