Uitzending
NOVA - 19-3-2009

19-3-2009

NOVA

965 x bekeken | 0 reacties
6
Ben Verwaayen over de economische crisis
De EU-leiders zijn vandaag in Brussel bijeen voor de voorjaarstop. Ze praten onder meer over een al dan niet gezamenlijke aanpak van de economische crisis. Bestuursvoorzitter van Alcatel-Lucent Ben Verwaayen, geeft vanuit Parijs zijn visie op de aanpak van de economische crisis. Zijn motto: onderwijs, onderwijs, onderwijs.

Drukke tijden voor gerechtsdeurwaarders
Sinds het begin van dit jaar hebben gerechtsdeurwaarders gemiddeld 20 procent meer opdrachten gekregen en de verwachting is dat die stijging voorlopig voelbaar zal blijven. Vooral bij - onder andere - hypotheekverstrekkers is het aantal probleembetalers sterk opgelopen. In de studio een gesprek met Pieter Lijesen, fiscaal jurist en eigenaar van het bedrijf Nationale HypotheekPas, een bedrijf dat bemiddelt in hypotheken en verzekeringen tegen een vast tarief. Volgens Lijesen houden banken de variabele hypotheekrente kunstmatig hoog, waardoor huizenbezitters niet profiteren van de huidige rentedalingen.

Commissie van wijzen in Rotterdam
Vorige week ontstonden problemen binnen het CDA in Rotterdam toen de drie fractieleden het vertrouwen in hun eigen wethouder Leonard Geluk opzegden. Sindsdien is er urenlang zonder resultaat onderhandeld. Een commissie van wijzen gaat nu bemiddelen. In de studio een gesprek met Sjaak van der Tak, bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, burgemeester van Westland en oud-CDA-wethouder in Rotterdam. Hij maakt zich zorgen over het toenemend aantal wethouders dat voortijdig opstapt.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 19 maart door de VARA, de NOS en NTR. Te gast waren Ben Verwaayen en Sjaak van der Tak. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!