Uitzending
NOVA - 20-3-2009

20-3-2009

NOVA

858 x bekeken | 0 reacties
6
De dollar in een vrije val?
Het is een enorme gok; de beslissing van de Amerikaanse centrale banken om 300 miljard dollar extra in de economie te pompen. De Amerikanen financieren de kapitaalinjectie door het drukken van nieuwe dollars. Het vertrouwen in de dollar, nog steeds de wereldmunt, daalde onmiddellijk. De waarde van de euro schoot omhoog.

Nog geen excuses voor terreurverdachten
De zeven ex-verdachten van de terreurdreiging in Amsterdam hebben nog steeds geen excuses gekregen van de autoriteiten. Een dag na hun arrestatie werden alle zeven verdachten weer vrijgelaten, omdat er voor hun arrestatie geen belastend bewijs werd gevonden. Vanvond het laatste nieuws in de zaak.

Vijftien jaar onterecht tbs?
In 1994 is Bensaïd N. veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn vrouw. Het Pieter Baan Centrum (PBC) concludeerde dat de man leed aan een persoonlijkheidsstoornis. Maar na nieuw onderzoek van hetzelfde PBC bleek eerder dit jaar, dat er géén sprake is van een psychiatrische stoornis. Vandaag beslist de rechtbank over Bensaïd's vrijlating.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 20 maart door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!