Uitzending
NOVA - 21-3-2009

21-3-2009

NOVA

1291 x bekeken | 0 reacties
6
Woede om heldenrol Karremans
Nabestaanden van de massamoorden in Srebrenica zijn geschrokken van de film Resolution 819 van Giacomo Battiato. In de film, die eruit ziet als een documentaire, krijgt Dutchbat-commandant Thom Karremans een heldenrol. Veel overlevenden vinden hem echter verantwoordelijk voor duizenden doden. De artistieke vrijheid van Battiato schiet bij velen dan ook in het verkeerde keelgat. NOVA spreekt met de Bosnische moslim Ernad Cilasevic en Dutchbatter Johan de Jongen.

Partijcongres CDA draait om crisis en Europa
Crisis, crisis, crisis en Europa. Op het partijcongres van het CDA draait het om de voorslepende coalitiebesprekingen

en een beetje om Europa
Vanmorgen vroeg de partijtop aan de achterban om ruimte om in de onderhandelingen over de crisismaatregelen naar eigen inzicht te handelen. Vandaag discussiėren de partijleiders en de achterban over de CDA-standpunten over pijnlijke maatregelen zoals verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. De voorbereidingen voor de Europese Parlementsverkiezingen op 4 juni raken enigszins ondergesneeuwd door het overheersende crisisdebat. NOVA spreekt met Wim van de Camp, CDA-lijsttrekker voor de Europese Verkiezingen.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 21 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Wim van de Camp. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie