Uitzending
NOVA - 18-7-2007

18-7-2007

NOVA

1004 x bekeken | 0 reacties
6
Vliegtuigongeluk BraziliŽ
Bij een vliegtuigcrash in Sao Paulo in BraziliŽ zijn meer dan 200 doden gevallen. Een passagiersvliegtuig van de Braziliaanse maatschappij TAM gleed van de baan en boorde zich in een tankstation. De landing vond plaats bij slecht weer waardoor de landingsbaan spekglad was. Hoe lang moet een landingsbaan zijn? En is het wel verstandig om een tankstation bij een landingsbaan te bouwen? Kortom, hoe ziet het perfecte vliegveld eruit? Vliegveldbouwer Sjoerd Nooitgedagt vertelt waar een goed vliegveld aan moet voldoen.

Massaontslagen thuiszorg
Enkele duizenden thuiszorgmedewerkers zijn de afgelopen weken ontslagen. En volgens de koepelorganisatie ActiZ zullen de komende tijd nog veel meer ontslagen volgen. Veel medewerkers hebben de keuze om opnieuw te worden ingehuurd als zelfstandige alfahulp. Maar dat betekent dat ze veel slechtere arbeidsvoorwaarden hebben dan daarvoor. In deze uitzending reageert MariŽlle Rompa van ActiZ.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 18 juli door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!