Uitzending
NOVA - 20-7-2007

20-7-2007

NOVA

866 x bekeken | 0 reacties
6
Harry Potter
De miljoenen Harry Potter-fans over de hele wereld hebben nog één slapeloze nacht voor de boeg. Want morgen verschijnt het nieuwste boek over de tovenaarsleerling Harry Potter and the Deathly Hallows. In Nova kinderboekenschrijfster Carrie Slee over het zevende en laatste Harry Potter-boek.

Verkiezingen Turkije
De parlementsverkiezingen zondag in Turkije worden in heel Europa met argusogen bekeken. De gematigd islamitische partij van premier Erdogan zal, als de voortekenen niet bedriegen, als overwinnaar uit de bus komen. En dat roept opnieuw de vraag op of Turkije een meer islamitische koers zal gaan varen. Vooral het Turkse leger en de landen van de Europese Unie zijn daar bezorgd over.

Immer Gerade Aus
Nova peilt deze zomer de sfeer op de grotendeels Duitse autobahn tussen Hengelo en Warschau. Vandaag een groep Duitsers die na de Tweede Wereldoorlog werden verjaagd uit gebieden die vroeger Duits waren en na de oorlog Pools en Russisch werden. De zogeheten Heimatvertriebenen komen steeds vaker een kijkje nemen in hun oude vaderland. Nova reed mee naar Polen.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 20 juli door de VARA en de NPS. Te gast was Carrie Slee. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee