Uitzending
NOVA - 14-7-2007

14-7-2007

NOVA

1426 x bekeken | 0 reacties
7
Toenemende vetzucht
Amerika loopt in veel dingen voorop. Maar als het gaat om obesitas - extreme vetzucht - haalt Nederland de achterstand snel in. Obesitas is een drama voor de slachtoffers, maar werkt ook ontwrichtend voor de hele maatschappij. Alleen al door groeiende ziektekosten. Nova ging naar San Antonio in Texas, de stad in Amerika met het hoogste percentage extreem dikke inwoners. In de studio reageert Vera van Klingeren van de Nederlandse Obesitas Vereniging.

Gerommel in de SP
Het blijft rommelen binnen de SP. Verschillende afdelingen vinden dat er sprake is van steeds verder toenemende censuur vanuit de partij. In Nova een gesprek met Elma Verhey, hoofdredacteur van het SP-partijblad Tribune. Zij weigerde een kritisch artikel in te trekken over de kwestie Düzgün Yildirim. Yildirim werd met voorkeursstemmen in de senaat gekozen, maar de partijtop wil vasthouden aan de volgorde van de kandidatenlijst.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 14 juli door de VARA en de NPS. Te gast waren Vera van Klingeren en Elma Verhey.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee