Uitzending
NOVA - 13-7-2007

13-7-2007

NOVA

961 x bekeken | 0 reacties
6
Strijd om ABN AMRO
De Hoge Raad heeft vandaag bepaald dat ABN AMRO de Amerikaanse dochter LaSalle mag verkopen zonder eerst zijn aandeelhouders te raadplegen. LaSalle speelt een cruciale rol in de overnamestrijd om ABN AMRO. In de studio reageert Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De VEB vocht de verkoop van LaSalle dit voorjaar aan bij de Ondernemingskamer.

Ibiza als inspiratiebron
Ibiza werd eind jaren vijftig een toevluchtsoord voor kunstenaars van over de hele wereld, zo ook voor Nederlanders als Jan Cremer, Harry Mulisch en Simon Vinkenoog, die de bedompte naoorlogse sfeer in Nederland wilden ontvluchten. Maar ook nieuwe generaties (digitale) kunstenaars als vj Micha Klein, trekken nog steeds naar het vrijgevochten eiland. Bij Arti et Amicitiae in Amsterdam is vanaf morgen een overzicht te zien van vijftig jaar Ibizakunst.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 13 juli door de VARA en de NPS. Te gast was Peter Paul de Vries. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie