Uitzending
NOVA - 8-2-2006

8-2-2006

NOVA

597 x bekeken | 0 reacties
6
Protest in Turijn
Vrijdag beginnen in Turijn de Olympische Spelen. Voor veel sportliefhebbers een feest, maar voor een aantal Italianen reden tot zorg. Zo protesteert de milieubeweging tegen de vercommercialisering van de Spelen die steeds afhankelijker lijken te worden van sponsors zoals Coca Cola. Volgens antiglobalisten schendt dat bedrijf de mensenrechten in - onder meer - Midden-Amerika. Demonstranten hinderden daarom uit protest de tocht van de Olympische vlag.

Van der Hoop-bankiers
Eind vorig jaar ging het chique Van der Hoop-bankiers failliet. Spaarders met bijna 150 miljoen euro op hun rekening vrezen dat ze kunnen fluiten naar hun geld. Ze zijn boos op Van der Hoop Ún op toezichthouder De Nederlandsche Bank. In de studio reageert Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank.

Den Haag Vandaag
Aandacht voor het algemeen overleg met de ministers Remkes en Donner over het rapport Politie in ontwikkeling, en over de kerntaken van de politie.

Presentatie: Paul Witteman en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 8 februari door de VARA en de NPS. Te gast was Nout Wellink. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie