Uitzending
NOVA - 14-12-2009

14-12-2009

NOVA

988 x bekeken | 0 reacties
8
Onrust in Landerd over Q-koorts
Begin deze week, wellicht vandaag nog, wordt duidelijk of de niet-drachtige geiten en schapen die wel zijn besmet met de Q-koorts toch moeten worden geruimd. Ondertussen neemt de onrust onder de boeren en vooral de zieken toe. In de Brabantse gemeente Landerd zijn veel mensen ziek. Sommigen houden wel een jaar lang klachten en denken dat het nooit overgaat. Een reportage vanuit Landerd en een gesprek met Laurens Jan Brinkhorst, hij was als minister van Landbouw betrokken bij de MKZ (Mond- en KlauwZeer)-crisis, de gekke koeienziekte, en de varkenspest.

Charlotte Mutsaers wint P.C. Hooftprijs 2010
Essayiste en beeldend kunstenaar Charlotte Mutsaers heeft de P.C. Hooft-prijs 2010 gewonnen. De jury: 'Zo geduldig als een schilder de materiŽle wereld beklopt en aftast, zo precies plooit Mutsaers haar teksten rondom concrete voorwerpen als een rok, een dennenappel of een mobiele telefoon. Geen wonder dus dat haar teksten zeer beeldend zijn.' Charlotte Mutsears reageert in de studio.

Henk Kamp
Henk Kamp (VVD) verruilde bijna een jaar geleden de Tweede Kamer om commissaris voor de Antilliaanse eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba te worden. Hij houdt zich daar bezig met de uitvoering van de plannen om de drie eilanden de komende jaren als bijzondere gemeenten binnen het Nederlands staatsbestel te brengen. Hij moet erop toezien dat dit op een goede manier en op tijd wordt gerealiseerd. Henk Kamp vertelt over zijn vordering in de studio.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 14 december door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Laurens Jan Brinkhorst, Henk Kamp en Charlotte Mutsaers. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!