Uitzending
NOVA - 10-12-2009

10-12-2009

NOVA

824 x bekeken | 0 reacties
8
Verzet tegen afmaken gezonde geiten
De Tweede Kamer bespreekt vandaag de voorstellen van de ministers Klink en Verburg om op grote schaal geiten en schapen te ruimen om daarmee verdere verspreiding van de Q-koortsbacterie te voorkomen. De boeren vinden het principieel onjuist om ook gezonde dieren af te maken en daarom vindt de LTO, de belangenorganisatie van boeren, dat de Tweede Kamer moet voorkomen dat geiten en schapen die niet besmet zijn met de Q-koortsbacterie toch worden afgemaakt. NOVA bezoekt een besmette geitenhouderij en peilt daar de stemming. Ook gaat NOVA terug naar boer Melis in het Brabantse Venhorst. Twaalf jaar geleden werd zijn bedrijf getroffen door de varkenspest en werden zijn varkens geruimd. In de studio reageert Ludo Hellebrekers, voorzitter van de beroepsvereniging van dierenartsen.

Marine-inzet tegen piraterij niet effectief
De marine-inzet in de Golf van Aden is niet effectief en zal nooit leiden tot afname van de piraterij. Dat zegt Abdoellai Jama, minister van Binnenlandse Zaken in Puntland, de Somalische regio waar de meeste piraten vandaan komen. Volgens Jama doet het Westen er beter aan de politie en kustwacht in Puntland te trainen en er rechtbanken en gevangenissen te bouwen. Een gesprek met Jama.

Presentatie: Clairy Polak, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 10 december door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!