Uitzending
NOVA - 17-12-2009

17-12-2009

NOVA

890 x bekeken | 0 reacties
8
Drachtige geiten geruimd op Q-koortsbedrijven
In het belang van de volksgezondheid komt er een rigoureuze ruiming van geiten en schapen op bedrijven met Q-koorts: ruim 35-duizend dieren worden afgemaakt. Alle drachtige geiten op besmette bedrijven worden geruimd, ook de gezonde. De geitenboeren zijn ontgoocheld, LTO-Nederland spreekt van het zwartste scenario. Minister Verburg kwam het de boeren zelf vertellen, vanmiddag in Wijchen, en NOVA was daarbij. In de studio reageert Albert Jan Maat, voorzitter van LTO-Nederland.

Onderhandelingen in Kopenhagen 'muurvast'
De onderhandelingen op de klimaattop zijn helemaal vastgelopen. Rijke en arme landen ruzieŽn over het geld voor de arme landen die het ergst getroffen worden door de klimaatverandering. Vanuit Kopenhagen een verslag van de onderhandelingen en commentaar van NOVA-verslaggever Hein Hansen.

Verbouwing ss Rotterdam gereed
Het stoomschip Rotterdam is klaar. Het verbouwen van het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn tot hotel, theater en winkelcomplex kostte corporatie Woonbron 240 miljoen euro, maar wat zijn ze er trots op. NOVA krijgt een rondleiding.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 17 december door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Albert Jan Maat.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!