Uitzending
NOVA - 9-12-2009

9-12-2009

NOVA

667 x bekeken | 0 reacties
8
Politie, justitie, gemeente faalden bij strandfeest
Politie, justitie en de gemeente Rotterdam hebben fout op fout gestapeld rondom het fataal verlopen strandfeest in Hoek van Holland, concludeert het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement: 'ongeco÷rdineerde hulpverlening, routinematige voorbereiding, onvoldoende risico-inschatting, onvoldoende rechtdoen aan dreigingsinformatie, onduidelijke commando-structuur en een verwarrende briefing voorafgaand aan het evenement'. Uitgebreid aandacht voor de uitslag van het rapport. In de studio reageert Erwin Muller, algemeen directeur van het COT.

Marine-inzet tegen piraterij niet effectief
De marine-inzet in de Golf van Aden is niet effectief en zal nooit leiden tot afname van de piraterij. Dat zegt Abdoellai Jama, minister van Binnenlandse Zaken in Puntland, de Somalische regio waar de meeste piraten vandaan komen. Volgens Jama doet het Westen er beter aan de politie en kustwacht in Puntland te trainen en er rechtbanken en gevangenissen te bouwen. Een gesprek met Jama.

Den Haag Vandaag: Q-koorts
Aan het eind van de middag maken de ministers Verburg (Landbouw) en Klink (Volksgezondheid) bekend welke maatregelen zij gaan nemen tegen de Q-koortsepidemie. Betrouwbare bronnen geven aan dat het er naar uitziet dat het advies van het RIVM om zwangere geiten en schapen op besmette bedrijven te gaan ruimen, wordt overgenomen. Een verslag van alle maatregelen.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 9 december door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee