Uitzending
NOVA - 18-12-2009

18-12-2009

NOVA

910 x bekeken | 1 reacties
9
Jeugdzorg betaalt schadevergoeding
Randy uit Veldhoven wachtte vorig jaar negen maanden op een gezinsvoogd nadat de rechter hem onder toezicht stelde. Omdat hij zo lang moest wachten, eiste zijn moeder een schadevergoeding van Bureau Jeugdzorg. Nog voor het tot een rechtszaak kwam betaalde Jeugdzorg moeder en zoon 2600 euro. Meer ouders in Noord-Brabant eisten in navolging met succes een schadevergoeding.

D-Day in Kopenhagen
De Amerikaanse president Barack Obama is vanochtend aangekomen in Kopenhagen. Op de laatste dag van de klimaattop zullen de belangrijkste wereldleiders zelf onderhandelen over een klimaatakkoord. Obama heeft zich bij een groep van een dertigtal staatshoofden en regeringsleiders vervoegd die zich buigt over een politieke verklaring over de strijd tegen klimaatverandering. In afwachting is de zitting van de plenaire vergadering opgeschort.

Chaos op het spoor
Bladeren in de herfst, sneeuw in de winter. NS en ProRail besloten gisteren een flink aantal treinen te schrappen vanwege het winterweer. De rest van de dag reden er minder treinen. Het is niet de eerste keer dat ProRail en de NS bij extreme weersomstandigheden zulke maatregelen nemen. Waarom gaat het steeds mis op het Nederlandse spoor?

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 18 december door de VARA, de NPS en de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!