Uitzending
NOVA - 18-9-2006

18-9-2006

NOVA

879 x bekeken | 0 reacties
6
Actualiteiten van de NPS en VARA, in samenwerking met NOS-Den Haag vandaag. -Nederlandse betrokkenheid ramp Ivoorkust. Het dodelijke gif dat een uit Nederland afkomstig schip dumpte in Ivoorkust, heeft het Afrikaanse land op zijn grondvesten doen trillen. Het goedkoop dumpen van chemisch afval in arme landen gebeurt vaker, maar dit keer zijn de gevolgen wel heel verschrikkelijk. Een verslag vanuit de Ivoriaanse havenstad Abidjan en een reportage over de betrokkenheid van Nederlandse bedrijven en instanties. -Vluchtelingendrama Canarische eilanden. Ze zijn niet te stoppen: Afrikaanse vluchtelingen overstroomden de afgelopen weken met duizenden tegelijk de toeristische stranden op de Canarische eilanden. Honderden redden het niet door watergebrek, uitputting of verdrinking. De opvangcentra op Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura puilen uit, terwijl uitbraak van infectieziekten en opstanden dreigen. En de toeristen kijken toe.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 18 september door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee