Uitzending
NOVA - 5-3-2007

5-3-2007

NOVA

867 x bekeken | 0 reacties
6
Khadija Arib bijt van zich af
De PvdA onderzoekt of het advieswerk van Khadija Arib in Marokko in strijd is met haar werk voor de partij in de Tweede Kamer. Arib zit in een werkgroep die de Raad voor de Mensenrechten in Marokko adviseert over migratievraagstukken. De werkgroep is onafhankelijk, maar informeert koning Mohammed IV wel over de resultaten. Khadija Arib reageert in de studio.

Fryske Nasjonale Partij op campagne
Woensdag zijn de Provinciale Statenverkiezingen. De opkomst hiervoor is traditioneel niet hoog, behalve in Friesland. Want daar doet een echte provinciale partij mee: de FNP, Fryske Nasjonale Partij. NOVA ging een dag mee op campagne. En net díe dag bracht de FNP het nieuws dat de bodemdaling door gas- en zoutwinning in Friesland veel erger is dan iedereen dacht.

Politieonderzoeken in gevaar
De Turkse politie zou niet meer mee willen werken aan Nederlandse politieonderzoeken zoals bijvoorbeeld aan de recente moord op de voorzitter van de voetbalclub Turkiyemspor. Dit allemaal omdat de Nederlandse justitie een tolk Turks aan de dijk heeft gezet vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie aan Turkije. De advocaat van de tolk, Jurjen Pen, bestrijdt dit en reageert in de studio.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 5 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Khadija Arib. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie