Uitzending
NOVA - 5-12-2008

5-12-2008

NOVA

910 x bekeken | 0 reacties
7
Amerikaanse auto-industrie houdt hand op
De autoverkopen zijn wereldwijd ingestort, maar nergens zo dramatisch als in de VS. General Motors, Ford en Chrysler staan nu met de pet in de hand in Washington. Ze willen 34 miljard dollar steun, anders dreigen faillissement en massaontslagen. En dat terwijl er in november 533.000 Amerikaanse banen verloren zijn gegaan. Willem Lust doet verslag vanuit New York.

Toezichthouders grepen niet in
Waarom grepen de toezichthouders niet in om de kredietcrisis te voorkomen? Arthur Docters van Leeuwen was tot vorig jaar voorzitter van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM), nu is hij regeringscommissaris bij Aegon. Een gesprek met Docters van Leeuwen, over de banken, hun financiŽle producten, de crisis en de toekomst.

OM niet-ontvankelijk in klokkenluiderzaak
Klokkenluider Ad Bos heeft geen eerlijk proces gekregen toen hij veroordeeld werd voor omkoping van ambtenaren. Bos onthulde de verboden geheime prijsafspraken tussen Nederlandse bouwbedrijven, maar werd daarna zelf vervolgd en veroordeeld op grond van zijn eigen getuigenis. Maar Bos ging in hoger beroep en vandaag oordeelde het hof in zijn voordeel.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 5 december door de VARA en de NPS. Te gast was Arthur Docters van Leeuwen. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee