Uitzending
NOVA - 7-12-2009

7-12-2009

NOVA

861 x bekeken | 0 reacties
8
Strijd om PvdA-lijsttrekkerschap Amsterdam Nieuw-West
De PvdA-leden in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West kiezen vandaag of Ahmed Marcouch of Achmed Ba‚doud hun lijsttrekker wordt bij de deelraadverkiezingen. De verkiezing is een compromis nadat er begin vorige maand een bestuurscrisis was uitgebroken omdat de gedoodverfde lijsttrekker Marcouch door het afdelingsbestuur op plek 2 was gezet. De strijd tussen de beide kandidaten ontstijgt Amsterdam omdat het gaat om de vraag hoe de integratie wordt aanpakt. Een verslag van de verkiezingsstrijd en een gesprek met de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher.

Chaos bij aanpak Q-koorts
De aanpak van Q-koorts geeft chaos en verwarring: vandaag zouden de ministeries van Landbouw en Volksgezondheid nieuwe gegevens naar buiten brengen over de verspreiding van de geitenziekte. Er zou een zogenaamde vlekkenkaart worden gepresenteerd met alle besmette geitenhouderijen. Maar op het laatste moment durfden de ministeries het niet aan. Tot woede van lokale bestuurders. Vanuit Oss reageert Hendrik Hoeksema, wethouder Volksgezondheid aldaar en Jos van de Sande, hoofd GGD-Hart van Brabant.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 7 december door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Lodewijk Asscher. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee