Uitzending
Nieuwsuur - 31-1-2020

31-1-2020

Nieuwsuur

176 x bekeken | 0 reacties
6
In gesprek met succesregisseur Bong Joon-ho
Hij is de regisseur waar iedereen het over heeft: de Koreaanse Bong Joon-Ho. Hij heeft met zijn film Parasite overal ter wereld groot succes. De film, over de kloof tussen arm en rijk in Zuid-Korea, won al vele prijzen, waaronder de Gouden Palm en Golden Globe, en is genomineerd voor zes Oscars. Volgende week gaat hij de Oscar-strijd aan met grootheden als Quentin Tarantino en Martin Scorsese om de prijs voor Beste Film te winnen. Dat is niet makkelijk, want nog nooit eerder won een niet-Engelstalige film deze belangrijkste Oscar. Deze week is de regisseur eregast op het IFFR in Rotterdam en wij spraken met hem.

Misstanden in het slachthuis
Weer misstanden in een slachterij, gemeld door RTL Nieuws vanmorgen. Met enige regelmaat komen deze verhalen naar boven; het mag niet en kan niet, maar het gebeurt toch. Incidenteel zegt de industrie. Hoe zit dat?

Hoe verder met de impeachment?
De kans is groot dat de Senaat vanavond al stemt over de vraag of president Donald Trump schuldig of onschuldig is in het impeachment-proces. Dat komt omdat het er naar uit ziet dat oud-veiligheidsadviseur John Bolton niet gehoord mag worden. Hij zou persoonlijk van Trump gehoord hebben dat hij hulp aan Oekra´ne uitstelde, vanwege zijn eigen politieke belang, een van de redenen waarom dit proces begon. Maar als hij niet mag getuigen, kan het proces ook zomaar een snel einde krijgen.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 31 januari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie