Uitzending
Nieuwsuur - 3-2-2020

3-2-2020

Nieuwsuur

603 x bekeken | 0 reacties
6
Kwetsbare wijken steeds minder leefbaar
De leefbaarheid in de kwetsbaarste wijken van het land neemt verder af. Dat blijkt uit een vervolgonderzoek in opdracht van Aedes, de koepel van woningcorporaties. Mensen in kwetsbare wijken hebben drie keer zoveel last van hun directe buren als de gemiddelde Nederlander. En 20 procent van de bewoners is bang dat ze worden lastiggevallen of beroofd. Elders in het land is dat 6 procent. Minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen wil dat woningcorporaties de mogelijkheid bieden om meer mensen met een hoger inkomen toe te laten. We spreken in de studio met Peter Boelhauwer, hoogleraar Housing systems, van de Technische Universiteit Delft.

Crowdfunding: het nieuwe beleggen?
Sparen levert niks op nu de rente op nul procent staat. Beleggers zoeken daarom naar nieuwe vormen van investeringen die rendement opleveren. Het financieren van projecten via crowdfunding is voor sommigen een optie.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Stientje van Veldhoven te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 3 februari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie