Uitzending
Nieuwsuur - 4-2-2020

4-2-2020

Nieuwsuur

207 x bekeken | 0 reacties
6
Coronavirus nu ook in BelgiŽ
In BelgiŽ is bij iemand het coronavirus vastgesteld, meldt de Belgische minister van Volksgezondheid. Het gaat om een van de negen Belgen die zondag uit Wuhan zijn opgehaald. Hij of zij verkeert naar omstandigheden in goede gezondheid en vertoont geen symptomen van de ziekte. De Belgen zaten in hetzelfde vliegtuig als de vijftien Nederlanders die uit Wuhan zijn geŽvacueerd. De Nederlanders zijn getest, geen van hen is besmet. Hoe effectief zijn de maatregelen tegen de verspreiding van het virus? En hoe kijkt China er zelf naar? Een gesprek met de Chinese ambassadeur in Nederland, Xu Hong.

Wachten op uitslag voorverkiezing Democraten in Iowa
De uitslag van de traditionele eerste voorverkiezing van de Democraten in de Amerikaanse staat Iowa is ernstig vertraagd door een technisch probleem. De Democratische Partij zegt extra 'kwaliteitscontroles' te willen uitvoeren. En dus wacht Amerika nog steeds op de uitslag die een van de eerste goede indicaties geeft van wie het in november namens de Democraten gaat opnemen tegen president Donald Trump. We spreken met onze correspondent Marieke de Vries over de perikelen rond het stemmen tellen en de uitslag zelf.

Niet alle boeren willen vrijhandelsverdrag met Canada
Boerenorganisaties als Farmers Defence Force en de Vereniging voor Biologisch-dynamische landbouw wil dat de Tweede Kamer tegen het vrijhandelsverdrag CETA met Canada stemt. Hoeveel gehoor vinden ze in de Tweee Kamer? Arjan Noorlander doet verslag.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 4 februari door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie