Uitzending
Nieuwsuur - 25-9-2020

25-9-2020

Nieuwsuur

496 x bekeken | 0 reacties
6
Complottheorie QAnon in opkomst in Nederland
Een complot van Democraten, hoge ambtenaren en zakenmensen is uit op een wereldregering en maakt zich schuldig aan satanisch ritueel misbruik van kinderen. Dat is de kern van QAnon, een samenzweringscultus die wereldwijd snel aan populariteit wint, tot in Washington aan toe. Deskundigen vrezen voor schade aan de democratie, en veiligheidsdiensten waarschuwen voor geweld door geradicaliseerde aanhangers. Ook in Nederland wint de theorie aan populariteit. Verslaggever Rudy Bouma deed er onderzoek naar en zit in de studio.

Waarom wachten met maatregelen?
Juist in de Randstad zijn er grote zorgen om het stijgend aantal corona-besmettingen, zei premier Rutte vanmiddag. Toch worden aanvullende maatregelen daar pas komende dinsdag aangekondigd. Maatregelen die er al waren: kroegen eerder dicht, groepsgrootte beperken, zijn vanaf zondag wel in acht extra regio's van kracht. Maar hadden die maatregelen de afgelopen week eigenlijk wel genoeg effect? En waarom nog wachten? We praten erover met John Jorritsma, de burgemeester van Eindhoven en Wim Schellekens, de oud-inspecteur van de Gezondheidszorg over de stand van zaken, eerst naar den Haag, vanmiddag.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Rudy Bouma te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 25 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee