Uitzending
Nieuwsuur - 14-7-2020

14-7-2020

Nieuwsuur

207 x bekeken | 0 reacties
6
Brabant wil nertsen ruimen
Opnieuw is er gisteren een nertsenfokkerij geruimd vanwege coronabesmettingen, dit keer in het Brabantse Aarle-Rixtel. De teller staat inmiddels op 23. Moeten de overige nertsenbedrijven preventief worden geruimd? Omwonenden en lokale bestuurders in Zuidoost-Brabant vinden van wel, maar de minister ziet ruimen van gezonde dieren niet zitten.

Overtuigt Europa Rutte?
Nederland speelt in Europa de hoofdrol in het verzet tegen wat het kabinet 'het uitdelen van geld' noemt. Premier Rutte blijft strenge eisen stellen aan de nieuwe Europese begroting en een corona-hulpfonds. Komend weekend reizen alle regeringsleiders naar Brussel om een oplossing te vinden voor de miljardenpuzzel. De Tweede Kamer debatteert er vandaag over. Om Rutte in beweging te krijgen kwamen veel Europese leiders al in het Catshuis langs. Weten zij hem te overtuigen? We spreken met politiek duider Arjan Noorlander en EU-correspondent Sander van Hoorn.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Sander van Hoorn te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 14 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie