Uitzending
Netwerk - 6-1-2010

6-1-2010

Netwerk

761 x bekeken | 0 reacties
8
Haat tegen zwarte bevolking VS neemt sinds Obama toe
Dat Barack Obama als eerste zwarte man president van de Verenigde Staten werd, zou goed zijn voor de positie van de zwarte bevolking in zijn land. Niets lijkt minder waar. Sinds de inauguratie van Obama neemt het aantal rascistische groeperingen die zich afzetten tegen de zwarte president alleen maar toe. De haat tegen de zwarte bevolking in de Verenigde Staten wordt groter. Een reportage over deze groeiende haat met beelden van de Ku Klux Klan die kinderen onderwijst in rassentheorieŽn.

IJslandse president: 'Wat nu hier gebeurt, is een democratisch proces'
Dinsdag maakte de IJslandse president Olafur Ragnar Grimsson bekend dat hij het Icesave-akkoord niet ondertekent. Dit betekent dat de terugbetaling van 1,3 miljard euro aan Nederland op losse schroeven staat. Economisch verslaggever Thijs Peters van de site z24 legt uit dat het een ťťnmansactie van de president is en dat het gevaar dat IJsland failliet zou gaan, niet reŽel is. Vanuit Reykjavik vertelt journalist Jan Gerritsen over de stemming onder de IJslanders. President Grimsson reageert.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 6 januari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee