Uitzending
Netwerk - 30-12-2009

30-12-2009

Netwerk

619 x bekeken | 0 reacties
8
Actualiteitenrubriek. Pieter van Vollenhoven wil onderzoek doen naar Q-koorts. Op dit moment is er een wens vanuit de Tweede Kamer om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de Q-koorts. In Netwerk zegt Pieter van Vollenhoven voorstander te zijn. 'Ik vind een onafhankelijk onderzoek op zijn plaats'. Op de vraag of de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat zou moeten doen, reageert voorzitter mr. Pieter van Vollenhoven positief. 'Daar is de Raad wel voor bedoeld eigenlijk... het is een typisch voorbeeld van wat de Raad zou kunnen doen, je praat over mens en dier'. Voor van Vollenhoven is de huidige Q-koorts 'een verschrikkelijk drama... niet alleen voor de geiten, maar ook voor de mensen die eraan overleden zijn.' Hij doet deze uitspraken in een speciale uitzending van de actualiteitenrubriek Netwerk. In dit 50 minuten durend jaaroverzicht, staat hij ook uitgebreid stil bij het Koninginnedagdrama dit jaar. Als lid van het Koninklijke Huis was hij ooggetuige van de aanslag die werd gepleegd op de Koninklijke familie. Hij zag hoe de Oranjes ternauwernood aan een ramp ontsnapten. Daarover zegt hij: 'Ik heb ontzettend moeite gehad dat een plaats te geven in mijn lijf.'.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 30 december door de EO en de NCRV. Te gast was Pieter van Vollenhoven.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee