Uitzending
Levenslang met Dwang - Aflevering 3

Aflevering 3

Levenslang met Dwang

20-7-2015

| 11077 x bekeken | 0 reacties
7
Jan heeft een gesprek met Lisette over haar smetvrees. In het kader van haar symmetriedwang, krijgt Marieke een opdracht die haar enorm veel moeite kost. Michiel gaat een gesprek aan met Michael over homoseksualiteit onder het toeziend oog van psycholoog Else de Haan maar daarna gaat Michael weer verder met zijn zwembadsessies. Kai krijgt van psycholoog Ingeborg de opdracht een maaltijd voor de hele groep te koken en de confrontatie met het door haar gehate getal zes valt Martine erg zwaar. Kimberley wordt nat gespetterd in het zwembad en wordt verplicht om diezelfde kleding de volgende dag weer te dragen.

In deze uitzending van Levenslang met Dwang onder andere:

'Hou je het nog vol?'
Marieke heeft last van symmetriedwang. Ze oefent met therapeute Else de Haan om niet toe te geven aan haar dwangritueel. Maar hoe lang houdt Marieke dit vol?

Lisette heeft grote angst
Lisette checkt alles wat ze drinkt en eet voordat ze het in haar mond doet. Dat de angst om deze controle kwijt te raken zo groot is, blijkt als ze een oefening doet met haar therapeut.

Martine houdt niet van 6
Martine heeft een dwangstoornis die met getallen te maken heeft. Vooral het getal 6 vindt ze een rotgeval. Ze krijgt een oefening waarbij nu juist dit getal centraal staat.

'Word je geil van de gedachte'
Michiel praat met Michael over zijn dwanggedachte dat hij hij homo zou kunnen zijn. Opvallend hierbij is dat gesprekspartner Michael zelf homo is.

De presentatie was in handen van Jan Kooijman. Deze uitzending van het programma Levenslang met Dwang met de titel Aflevering 3 werd uitgezonden op maandag 20 juli door RTL5.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie