Uitzending
Koffietijd - Aflevering 195

Aflevering 195

Koffietijd

25-5-2018

| 615 x bekeken | 0 reacties
5
-Televisiemaker Teun van de Keuken staat bekend om zijn onderzoeksjournalistiek en is mede-oprichter van een chocolademerk. Hij vertelt hierover.

-Ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi praat over zijn theatervoorstelling 'Melk & Dadels'.

-Royaltykenner Tina Nijkamp over het staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Luxemburg.

In deze uitzending van Koffietijd onder andere:

WAKEcUPCALL
Sander de Jong is werkzaam bij Fairfood en zet zich in voor een eerlijke voedselketen. Froukje zoekt hem op en bespreekt met hem de nieuwste actie: WAKEcUPCALL.

Nasi goreng met wakame
Duurzame vis-expert Bart van Olphen en zeewier-wetenschapper Toine Wilke maken iets heerlijks met het eten van de toekomst: zeewier.

De toekomst: van Kissenger tot Babymachine's
Mabel en Jeanneke hebben twee jaar lang onderzoek gedaan naar de toekomst van seks. Het resultaat is het boek 'Holy Fuck'. Wat kunnen we verwachten in de toekomst?

De Stip: Nr. 5: Ridder Lenny
Met meer dan 400 verschillende plekken is ons land inmiddels al aardig ondergestipt en we behandelen nu de tien meest opvallende stippen van dit seizoen.Met vandaag als vijfde: een ridder wonend op een Kasteelschip, met een pony op het dak! Echt waar!

Momvloggers
Momvloggers, ze zijn razendpopulair op YouTube! Wekelijks geven ze een inkijkje in hun gezinsleven en daarbij delen ze de intiemste momenten. Vandaag komen Queen of Jetlags, SuperSaar en de Huismuts langs. Hoe gaan de hun kinderen om met het vloggen en wat krijgen de vloggers er zelf voor terug?

Game changer: Donal Skehan
In Gamechangers brengen we mensen uit de internationale culinaire wereld in beeld die met hun talent de regels van het vak veranderen of hebben veranderd. Ze zijn allemaal uniek binnen hun eigen tak van de foodwereld. Vandaag ontmoeten we Donal Skehan. Deze Ierse chef wordt 'de nieuwe Jamie Oliver' genoemd. Hij wordt geroemd om zijn toegankelijke stijl van koken. Op simpele wijze laat deze mediagenieke jongen de massa kennismaken met wereldse smaken. Hij staat voor gezond, verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden eten zonder poespas. Hiermee heeft hij een groot bereik gecreëerd en behoort hij tot de nieuwe garde bekende tv-koks wereldwijd. Maar hoe ziet hij zijn eigen rol in de food wereld? We ontmoeten hem bij een diner in Baut Amsterdam, waar een diner ter ere van zijn nieuwe kookboek Eet.Leef.Reis. plaatsvindt.

Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Deze uitzending van het programma Koffietijd met de titel Aflevering 195 werd uitgezonden op vrijdag 25 mei door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie